E-reader van de bib ontlenen

Naast het online e-boekenplatform (Cloudlibrary) heeft de bib eigen e-boeken in collectie.

Deze kunnen samen met een e-reader van de bib ontleend worden.

Spelregels voor de gebruiker van  e-reader/e-boeken

1. Om een e-reader te ontlenen moet je lid zijn van de Bibliotheek van Knokke-Heist en 15 jaar zijn of ouder.
  1. Je kan tot 5 e-boeken op de e-reader van de bib laten plaatsen.
  1. De uitleenperiode is 28 dagen. Deze uitleentermijn kan niet verlengd worden.
  1. Voor het reserveren van een e-reader betaal je € 1. De e-boeken die je op de e-reader laat plaatsen zijn gratis.
  1. E-boeken die uitgeleend zijn kunnen niet gereserveerd worden.
  1. Bij het te laat binnenbrengen van de e-reader wordt € 0,20 leengeld per dag gevraagd.
  1. De geleende e-reader mag enkel gebruikt worden voor het lezen van e-boeken die door de bib op het toestel werden geplaatst.
  1. Het kopiëren, verwijderen en/of toevoegen van e-boeken door de lener is niet toegestaan.
  1. E-boeken van de bib mogen enkel op de e-reader van de bib geplaatst worden, niet op een persoonlijke e-reader.
  1. Per uitleenbeurt kan elk e-boek maar op 1 e-reader uitgeleend worden.
  1. Bij een eerste uitlening krijgt de lener door een personeelslid van de bibliotheek uitleg over de werking van de e-reader en de spelregels.
  1. De lener ontvangt de e-reader volledig opgeladen en in goede staat. De lener zal de e-reader met zorg behandelen en niet uitlenen aan derden. De lener tekent voor ontvangst van het toestel.
  1. De e-reader wordt steeds uitgeleend in een beschermhoes en met een beknopte handleiding. Een uitgebreide handleiding staat in pdf op het toestel.
  1. Bij verlies of beschadiging van de e-reader en/of beschermhoes wordt het volledige aankoopbedrag van deze materialen (€ 150), aan de lener aangerekend.
  1. De lener verbindt zich ertoe deze spelregels na te leven.

Procedure

1. Stuur een mail naar eboek@knokke-heist.be met de vraag voor de reservatie van een e-reader en de titels van de e-boeken die je wil lezen. Alleen de titels van de e-boeken die aanwezig staan in de catalogus kunnen ontleend worden. Je vindt deze terug op volgende link.
  1. De verwerkingstijd van de reservatie bedraagt minimum 1 werkdag.
  1. Je ontvangt een antwoord per mail. Indien de e-reader aanwezig is vragen we deze af te halen binnen de drie dagen. De uitleentermijn start vanaf de (door ons) verstuurde mail.
  1. Voor het afhalen en terugbrengen wend je je altijd tot de uitleenbalie. De bibliotheekmedewerker controleert het toestel en toebehoren.