E-boeken

Lees gratis e-boeken bij de bib via het uitleenplatform cloudLibrary. Kies uit meer dan 14.000 titels om te lezen op je eigen toestel. Een e-boek lenen kan altijd en overal!

 

De e-boeken zijn beschikbaar voor tablet, smartphone, computer en je kan ze overzetten op de meeste e-readers (zoals Kobo, Tolino en Vivlio). Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en reserveren en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel.

 

Lid van de bibliotheek? Dan kan je gratis e-boeken lezen met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreer je). In de collectie vind je meer dan 14.000 e-boeken in voornamelijk het Nederlands en Engels. Daarnaast bevat de collectie een selectie Spaanse, Oekraïense en Russische e-boeken. Er is fictie en non-fictie voor volwassenen en jongeren. 

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel. Je kan een boek wel vroeger inleveren. Alles kan van thuis uit, je hoeft niet langs te komen in de bib. Tenzij je vragen hebt, of gewoon voor de gezelligheid ;-)

Best ook interessant zijn de audioboeken die er te vinden zijn.

Zo werkt het

De e-boeken van de bib lees je op je e-reader, op je smartphone/tablet of op je computer. Tip: Bekijk de handige instructievideo’s onderaan deze pagina.

👀 Lezen op je e-reader

 1. Installeer Adobe Digital Editions op je computer. Maak eenmalig een Adobe ID aan.
 2. Surf naar eboeken.bibliotheek.be en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je.
 3. Kies een boek en klik op “download voor offline lezen”. Het boek wordt nu automatisch geopend in Adobe Digital Editions.
 4. Sluit je e-reader aan op je computer met de kabel en sleep het boek naar je e-reader. Wanneer je je e-reader ontkoppelt, verschijnt het boek in je bibliotheek.

 Handleidingen:

👀 Lezen op je smartphone of tablet

 1. Download de app ‘cloudLibrary by bibliotheca’ via de Apple App Store of Google Play Store. Selecteer: België > E-boeken Vlaanderen en Brussel > de Bib.
 2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je.
 3. Kies een boek en begin te lezen.

Handleidingen:

👀 Lezen op je computer

 1. Surf naar eboeken.bibliotheek.be en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je.
 2. Kies een boek en begin te lezen.

Handleiding:

 

Vragen of problemen?

Neem contact op met de bib, we helpen je graag verder!  

 

Veel leesplezier!